DOLAR 35,8609 0.2%
EURO 37,2521 -0.26%
ALTIN 3.228,150,41
BITCOIN %
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

sponsor reklam
En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyor
1 okunma

En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyor

ABONE OL
31 Ocak 2025 22:35
En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyorAnadolu’nun önemli bölümünde üretilen şeker pancarında hasadın sonuna yaklaşılırken, kırsalda birçok evden eşsiz lezzet “pancar kebabı”nın kokusu yayılıyor.

Haber Merkezi31.01.2025 – 10:02

Haberler

En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyor - 1

Türkiye’de şeker üretiminin önemli bölümünün karşılandığı pancarda hasat çoğu bölgede sonlanırken, bazı yerlerde az da olsa devam ediyor.

En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyor - 2

Bitkisel Üretim İstatistikleri’ne göre bu yıl 23 milyon ton şeker pancarı rekoltesi bekleniyor. Konya, Kayseri, Eskişehir, Afyonkarahisar, Balıkesir, Uşak, Yozgat, Kars, Kastamonu gibi çok sayıda ilde yetiştirilen ve fabrikalarda şekere dönüştürülen pancarın kırsalda kebabı da yapılıyor.

En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyor - 3

Birçok kişinin nasıl yapıldığını ve damak çatlatan lezzetini bilmediği pancar kebabı, eşsiz lezzeti ve besleyici özellikleriyle dikkati çekiyor. Hasadın sonuna gelindiği bugünlerde özellikle kırsal kesimlerde birçok evden pancar kebabının kokusu yayılıyor. Pancarın haşlaması da tüketiliyor.

En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyor - 4NASIL YAPILIR?

Şeker pancarı önce üzerindeki toprak ve çamurdan güzelce yıkanarak arındırılıyor. Yanmaz fırın kağıdına ve ardından folyoya sarılan pancar, evlerde kuzine sobanın fırın kısmına atılıyor. Burada 5-6 saat pişirilen şeker pancarı, kebap haline geliyor.

En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyor - 5

Kabuğu temizlenen pancar dilimlenip servis ediliyor. Pancar kebabı, eşsiz lezzete sahip olduğundan yanına üzerine bir şey eklemeden tüketiliyor. Bazı yerlerde pancarı ekmek ya da pide fırınlarına bırakılırken, birçok evde büyük kazanlarda haşlaması yapılıp dilimlenip tüketiliyor.

En çok 9 ilde yetişiyor, kebabı da yapılıyor: Damak çatlatan lezzeti çok az kişi biliyor - 6 FAYDALARI

Lif açısından zengin olan ve bazı diyetisyenlerce sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken gıdalar arasında gösterilen şeker pancarı, tansiyon düşürücü etkisiyle öne çıkıyor. Sinir hücrelerine direk etki yaptığından sakinleştirici etkisi bulunan şeker pancarı, kolesterolü düşürmede yardımcı oluyor. Kansızlığı gidermede de yararlı olduğu aktarılan şeker pancarı ayrıca böbreklerin sağlıklı çalışmasına katkı sunuyor, kan basıncını düşürülmesinde önemli rol oynuyor.

  • Etiketler :
  • Haberler –
  • N-Life N-Lezzetler
  • Türkiye
  • Sağlık

Haber Kaynak : NTV.COM.TR

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
Full HD Film izlededektifdeneme bonusu veren sitelereryaman escortankara escortDeneme Bonusu Veren Sitelereryaman escortbonus veren sitelerdinimi binisi virin sitilirdeneme pornosu veren sex sitelerideneme bonusu veren sitelerdinimi binisi virin porn sitelerieryaman escortdinimi binisi virin sitilirdinimi binisi virin sitilirdinimi binisi virin sitilirdeneme pornosu veren sex siteleridinimi binisi virin sitilirdeneme pornosu veren sex siteleriescort alanyadinimi binisi virin sitilirdeneme sex veren porn siteleri
bonus veren siteler bonus veren siteler
bonus veren siteler